در بیمارستان هوشمند، سیستم‌های مدیریت بیمارستان، خدمات درمانی و زیرساخت‌ها با هدف افزایش بهره‌وری و مراقبت بهتر از بیماران و کمک به کادر درمانی بهینه سازی و بازطراحی می‌شوند. حوزه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و سلامت در طی زمان دستخوش تحول شده و یکی از اصلی‌ترین نقاط عطف تاریخچه تکامل این حوزه نیز هوشمندسازی بیمارستان و مرکز درمانی به شمار می‌رود.

بیمارستان های هوشمند دنیا در مقایسه با بیمارستان‌های معمولی بهره‌وری بالاتری دارند و ایده های بیمارستان بهره‌ور در حوزه فناوری اطلاعات امکانات متعددی را در اختیار کادر درمان و بیماران قرار داده است. تخت معاینه، کادر درمان و تجهیزات هوشمند سازی بیمارستان و مراکز درمانی به منظور کمک به بهبود بیماران در این بیمارستان‌ها به صورت موثرتری مدیریت می‌گردند.

بنابراین با مشاوره و اجرای هوشمند سازی بیمارستان ها علاوه بر خدمات درمانی برای مراجعین بیشتر، کیفیت خدمات نیز بالاتر می‌رود.

در فناوری بیمارستانی هوشمند تجهیزات پیشرفته به صورت پیوسته نظارت بر روی علائم حیاتی بیماران را انجام داده و کادر درمان نیز بدین واسطه زمان و انرژی بیشتری جهت رسیدگی و کمک به دیگر بیماران خواهند داشت.

بیمارستان هوشمند چیست؟

بیمارستان هوشمند نوعی بیمارستان است که در آن زیرساخت‌ها، سیستم‌های مدیریت بیمارستان و فرایندهای بالینی بازطراحی و بهینه سازی گردد تا بهره‌وری کادر درمان و مراقبت هرچه بهتر از بیماران بهتر صورت گیرد.

این بهینه سازی توسط استفاده از زیر ساخت شبکه دیجیتال، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و همچنین پروتکل‌های ارتباطی مختلف مانند تکنولوژی آیبیکن انجام می‌شود و هدف آن ارائه خدماتی است که در شرایط غیر هوشمند ممکن نیست. فناوری بیمارستانی هوشمند شامل استفاده از تجهیزات پیشرفته جهت بهبود کارایی بیمارستان، مراقبت از بیمار و فراهم آوری بستر ارتباط و تعامل میان قسمت‌های مختلف بیمارستان است.

هوشمندسازی بیمارستان و مرکز درمانی بر محوریت جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها انجام می‌گیرد. از این داده‌ها جهت سرعت بخشیدن به فرآیندهای مراقبتی و مدیریتی بیمارستان نظیر نظارت بر علائم حیاتی بیماران، نمایش لحظه‌ای تخت‌های خالی بیمارستان و تجزیه و تحلیل تصاویر رادیولوژی استفاده می‌گردد. بیمارستان های هوشمند دنیا همیشه از وضعیت سلامتی بیماران اطلاعاتی دقیق در اختیار دارند؛ کادر درمان با استفاده از این اطلاعات می‌توانند علاوه‌بر کاهش خطاهای انسانی، تصمیمات درست‌تری مربوط به برنامه‌های دارویی و زمان ترخیص بیماران بگیرند.

البته توجه کنید با دیجیتالی کردن بیمارستان، لزوما یک بیمراستان هوشمند نخواهید داشت. استفاده از تجهیزات دیجیتالی قدمی مهم در راستای هوشمندسازی بیمارستان و مرکز درمانی است که با پیاده سازی سیستم‌های خودکار، تجهیزات پیشرفته و ربات‌ها می‌توان سبب هوشمند سازی بیمارستان شد.

مزایای هوشمندسازی بیمارستان و مرکز درمانی

کاهش زمان انتظار بیماران

کاهش هزینه‌ های بیمارستانی ناشی از مصرف انرژی

سرعت‌بخشی به فرآیند ارائه خدمات درمانی

دسترسی سریع به پرونده پزشکی بیماران

استفاده بهینه از تجهیزات اصلی پزشکی در بیمارستان

تحلیل اطلاعات بیماران و شخصی سازی تجربه بیماران

کاهش خطاهای پزشکی و همچنین تشخیص نادرست بیماری

کاهش انتقال بیماری به کمک تبلت‌های شخصی یا دستیار صوتی

کاهش انتظار در صف نوبت گیری و کاهش تردد در راهروهای بیمارستان

اختصاص زمان کارکنان بیمارستان به امور مهم به جای امور وقت‌گیر روزمره

تأمین ایمنی بیمارستان با کمک تشخیص چهره، دوربین‌های نظارتی و …

تجهیزات بیمارستان هوشمند

بیمارستان هوشمند دارای تجهیزات پیشرفته مختلفی است تا خدمات درمانی با خطای کمتر، کیفیت بالاتر و آسان‌تر در دسترس بیماران دهد. برخی از مهم‌ترین تجهیزات هوشمند سازی بیمارستان و مراکز درمانی عبارتند از:

سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند با قابلیت تنظیم دما

سیستم امنیتی بیمارستان یا وربین‌های مدار بسته و سنسور حرکتی هوشمند

تخت هوشمند با سنسورهای مختلف

سیستم روشنایی هوشمند

داروخانه هوشمند با فناوری اسکن بارکد و سیستم خودکار توزیع دارو

ربات‌های جراحی و ربات‌های پرستار با سیستم‌های جراحی رباتیک

سیستم‌های ایمنی هوشمند

پارکینگ هوشمند

تجهیزات مراقبت و نظارت بر سلامت بیماران از راه دور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *